Ugrás a tartalomra

Viktor Orban: Mi smo pred novim dobom

2018.12.24
15:59
2024.03.19
08:44
Forrás
MTI
Budućnost nacije je u porodicama – dodao je mađarski premijer.

Mađarska je izgubila dvadeseti vek, ali u dvadeset i prvom želi da pobedi –izjavio je Viktor Orban u intervjuu za list „Mađar Idok" (Mađarska vremena). Premijer Mađarske je rekao: biće izbori 2019. godine, ali naš horizont je 2030. Kao rezultat osam godina zajedničkog rada novo doba je pred nama, i verujem u to da ne samo da smo krenuli, nego da ćemo i stići, kaže premijer.

U vezi protesta opozicije koji traju nekoliko dana Viktor Orban je kazao: onaj ko govori protiv izmena zakona o radu, govori protiv radnika jer je zakon u interesu radnika i dovešće do rasta zarada.

Govoreći o situaciji u Evropi, predsednik mađarske Vlade naglasio je: velike zapadne države eksperimentišu sa stvarenjem mešovite civilizacije, „hoće od hrišćanske Evrope da stvore hrišćansko-muslimansku Evropu". Srednja Evropa je, međutim, odlučila da ni ne ulazi u ovaj eksperiment, jer su rizici izvanredno veliki.

Mađarska Vlada sve će učiniti za jačanje porodica – rekao je Viktor Orban jer – kako se izjasnio – „verujemo da je prilika za nastavak mađarske istorije, odnosno njena budućnost u porodicama". Premijer Mađarske poželeo je svima srećan, miran i blagosloven Božić.

mađarski premijer
nacija
porodica

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.