Ugrás a tartalomra

Potisje ostalo bez struje na Badnje veče

2018.12.25
12:51
2018.12.25
17:31
Forrás
Pannon RTV
Kvar trafo-stanice izazvao je prvo manji nestanak struje u Potisju, a zatim se na Badnje veče desila havarija koja je zavila u mrak delove tri opštine.

Više potiskih naselja provelo je Badnje veče bez struje, objavio je portal „Vajdašag Ma". Nestanak struje desio se u opštinama Senta, Ada i Čoka. Još juče je na Badnji dan prepodne bio jedan kraći nestanak struje, a uveče je više naselja na duže vreme ostalo u mraku. Struja je otišla oko pola 9 uveče i vratila se tek oko 1 čas iza ponoći. Ponovno uključivanje struje je išlo u koracima, tako da su neka sela kasnije dobila struju. Prema nezvaničnim informacijama, nestanak struje je u prepodnevnim časovima izazvan kvarom na jednoj trafo-stanici u Senti. Snabdevanje strujom su pokušali da reše preko jednog drugog centra, ali su time preopteretili vodove, što je dovelo do večernjeg nestanka struje. Na kraju su morali da popravljaju daleki vod, za čega je bilo potrebno više sati. U mnogim domaćinstvima zbog nestanka struje nije bilo ni vode ni grejanja.

Badnje veče
Potisje
Senta
Ada
Čoka

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.