Ugrás a tartalomra

Kakve su ocene u knjižici?

2018.12.28
18:31
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
U Subotici su danas podeljene đačke knjižice, a decu smo pitali i o tome kako provode zimski raspust.

Za vojvođansku decu već traje zimski raspust, a u većini subotičkih škola danas su podeljene ocene za prvo polugodište. Đaci su se radovali što su na kratko ponovo mogli da se sretnu, nabrajali su planove za odmor. Pedagozi smatraju da je najbolje ukoliko se zimski raspust provodi u aktivnom odmoru, bez stresa, to je vreme da zaborave na udžbenike, i što više budu sa porodicom i prijateljima.

U subotičkoj osnovnoj školi „Sečenji Ištvan" u petak od 8 do 10 časova za đake je organizovana raspodela ocena na polugodištu. Osmaci su stigli među prvima. Nikoleta Heveši iz 8a razreda kaže da će imati dobre ocene u svedočanstvu, a da će raspust provesti na klizanju i sa prijateljima, ali čitaće i domaću lektiru.

Učenici trećeg razreda kod Elvire Lilić ušli su u učionicu u pola 9 i nakon kratkog razgovora podeljena su svedočanstva na polugodištu, posle čega im je učiteljica poželela lep odmor i posavetovala ih da povremeno ponovo ponešto iz gradiva.

Učiteljica 4b razreda Silvija Vašarhelji zadovoljna je rezultatima. U proseku razred ima ocenu vrlo dobar, 4,11. „Za raspust im nisam dala nikakve zadatke, ni lektiru nisu dobili. Volela bih da vreme ispune odmarajući i obnovljenom snagom počnu drugu pougodište".

U 7b razredu je dvoje skroz odličnih, dvoje odličnih, dok je prosečna ocena razreda, dobar. Klarika Cinkler, razredni starešina savetuje decu da u vreme odmora zaborave na pozitivne i negativne doživljaje vezane za učenje. „Neka se odmaraju bez stresa. Neka ih ispuni porodična atmosfera, druženje, neka uživaju u zimskim radostima,  naravno ako vreme dozvoli, i važnim smatram i da se duhovno ispune. Ne treba da misle o tome šta ih čeka u drugom polugodištu".

Prvo polugodište je u vojvođanskim obrazovnim institucijama završeno 21. decembra, i nakon podele svedočanstava 28. decembra, nastavlja se sve do 14. januara 2019. godine. Deca u klupe ponovo sedaju 15. januara.

ocene
osnovna škola
đačke knjižice
raspust

Najnovije

14:09, Frissítve: 14:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.