Ugrás a tartalomra

Prvorođena beba u Bačkoj Topoli je dečak

2019.01.04
16:37
2019.01.04
19:19
Forrás
Pannon RTV
Prvo, pa muško – prvorođena beba u Bačkoj Topoli je Oliver Fekete kojeg je sa majkom posetio gradonačelnik.

Po već ustaljenoj tradiciji je gradonačelnik Bačke Topole Gabor Kišlinder posetio prvorođenu bebu u opštini. Naime, juče oko pola dva popodne je svet ugledao Oliver Fekete, težak 3.270 grama i dug 50 centimetara. Majka prvorođenog deteta je iz Stare Moravice i rodila je bez problema, i mati i beba su dobro. Njima je gradonačelnik uz buket cveća uručio i jednokratnu pomoć u visini 50 hiljada dinara. Direktorka Doma zdravlja dr. Dora Kaloci je takođe obradovala bebu poklon paketom.

novorođenčad
beba

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.