Ugrás a tartalomra

Otvoren kamp "Durmolo" u Totovom selu

2019.01.04
20:16
2019.01.04
21:21
Forrás
Pannon RTV
Na petodnevni kamp folk muzike stiglo je skoro 60 mladih koje će pevanju i sviranju podučavati domaći i strani predavači.

Drugi zimski kamp folk muzike "Durmolo" otvoren je u Totovom Selu, započevši druženjima i međusobnim upoznavanjima. Učesnici će osam sati dnevno da uče pevanje ili sviranje na violini i violi. Njih će podučavati eminentni predavači. Jedan od njih je i Sebastijan Dvoračko, koji kaže da ako deca budu posvećena i napredovala prema njihovim zamislima, imaće priliku da nauče ozbiljan repertoar.

Prema rečima organizatora kampa Đule Juhasa glavni cilj manifestacije je edukacija novih generacija. Tokom godine su oni aktivni u svojim grupama i udruženjima, pripremaju se za razne nastupe, takmičenja, ali je tokom zimskog raspusta potrebno ovakvo mesto u kojem mogu dalje da uče i da se upoznaju sa drugom decom sličnih interesovanja, da se druže i uče od edukatora – kaže Juhas.

Kamp se realizuje u organizaciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Mađara i mreže "Kuće tradicije".

Durmolo
kamp

Najnovije

14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.