Ugrás a tartalomra

Sad je sezona lova riba grabljivica

2019.01.11
21:15
2019.01.11
21:25
Forrás
Pannon RTV
Na nezaleđenim vodama ovaj period je pravi trenutak za ribolovce. Na Tisi i na jezerima iskusan pecaroš može obogatiti svoje doživljaje.

Zbog neprijatnog vremena mnogi ribolovci nisu se još usudili da izađu na obale, ali tvrde da je ovaj period najbolji za izlov riba grabljivica.

„Za ribolovce su nažalost veoma ograničene mogućnosti u zimskom pecanju, ono što može da se upeca je štuka, koja je od ranije poznata, zatim tu je smuđ, eventualno još bucov i manić" kaže Viktor Čipak iz Sente.

„Tužno je videti kako mnogi bez oklevanja nose mlađe, malene ribe i ne misle na budućnost, na novu generaciju. Jedno je odneti ribu za kuhinju, koja je iznad mere, ali i ostavimo nešto" kaže Bernard Boroš iz Sente.

Pecaroši kažu da ko želi uspeh u zimskom ribolovu prvo treba da se okuša na jezerima.

pecanje
Tisa

Najnovije

14:10

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.