Ugrás a tartalomra

Topla soba cenu ima…

2019.01.12
20:33
2024.03.19
08:34
Forrás
RTV Pannon
Na šta se greju ljudi, da li kupuju ogrev? – pitali smo u Temerinu.

Ledena jutra, u podne minusi. Nema izbora, mora se grejati. Ali šta da radimo? Oni koji  nisu na vreme obezbedili dovoljno ogreva, drva, uglja ili briketa, mogu i sad nabaviti. A oni što se greju na struju ili gas, nemaju takve problem, sem što će im stići mnogo veći računi od decembarskog.

Već sredinom januara osećamo da je vreme da se završi zima. Međutim dugoročne prognoze pokazuju da će još dugo biti hladno. Viktoria Pete u kuhinji loži drva a u dnevnom boravku se greje na gas. Prema njenim rečima, cena grejanja na oba načina je otprilike ista. “Dobila sam račun za decembar, skoro 4 hiljade dinara. Potrošila sam kubik drva, a košta još više. Ložim, jer volimo da je toplo.”

Penzionisani monter centralnog grejanja Janoš Kabač tvrdi da grejanje na čvrsto gorivo nije jeftino, naročito ako kuća nema adekvatnu izolaciju. “Ko je kući, loži drva. To je rešenje za one koji imaju vremena. Međutim ako je penzioneru ili bolesniku problem loženje, gas je mnogo isplativiji. Može se automatizovati, trošite koliko vam je potrebno, može se programirati početak i samo trajanje grejanja. U tom smislu, ovo je najsavršenije rešenje.”

Na temerinskim drvarama nema velikog prometa. Oni koji se greju na čvrsto gorivo, svakako su se pripremili na dugu zimu. Interesovanje za meko drvo je veće, cena se kreće 2500 i 4800 dinara po paleti, dok je cena cepane bukve 12400 dinara. Cena uglja se kreće između 7800 i 14000 dinara, zavisno od kvaliteta. Briketi se prodaju na džak od 10 kilograma po ceni od 220 dinara.

zima
grejanje

Najnovije

15:27, Frissítve: 16:10

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.