Ugrás a tartalomra

Ponovo informatička obuka za penzionere

2019.01.18
20:44
2019.01.18
20:53
Forrás
Pannon RTV
Po drugi put se organizuje obuka „Bake i deke onlajn" za starije sugrađane u subotičkoj kući VM4K.

Informatička obuka traje šest sedmica. Učesnici se sastaju jednom nedeljno, petkom, kako bi savladali novu veštinu.
„Zamišljeno je tako da bake i deke naučimo da koriste kompjutere i da komuniciraju posredstvom računara. Na današnjem susretu prvi korak je da se usvoje prva osnovna znanja o računaru, da bi se već naredne nedelje upoznali sa internetom. Osnovni je cilj da oni nauče da komuniciraju sa rodbinom i prijateljima koji žive bliže ili dalje od njih. Pod tim mislim na pisanje pisama, korišćenje društvenih mreža, a osim toga  i prikupljanje informacija na internetu".

VM4K
obuka
informatika

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.