Ugrás a tartalomra

U subotu premijera “Akademije umetnosti za publiku” u pozorištu Deže Kostolanji

2019.01.19
11:56
Forrás
Pannon RTV
Radnja se odigrava u mogućoj budućnosti, kada prestaje državna podrška pozorištima i ona se redom zatvaraju.

U subotu uveče je premijerno prikazivanje predstave “Akademija umetnosti za publiku” ansambla subotičkog pozorišta Deže Kostolanji. Radnja se odigrava u jednoj mogućoj budućnosti kada prestaje državna podrška pozorištima i ona zbog toga redom zatvaju svoja vrata. Troje akademskih glumaca se udružuje i formira školu gde uče gledaoce kako da prihvataju pozorište, nadajući se ponovnom otvaranju pozorišta. Dramu koju je napisao Ištvan Tašnadi, režira Andraš Urban a u njoj glume Atila Meš, Gabor Mesaroš i Boris Kučov.

“Stigli smo do kraja jednog veoma teškog rada, u smislu što imamo mnogo posla u ovoj predstavi koja traje 1 sat i 40 minuta. Mislim da smo uspeli ostvariti ono što smo planirali: govoriti o glumcu, pozorištu, publici ali pre svega o samom pozorištu na zapanjujuće duhovit, a istovremeno šokantan način“ kaže reditelj Andraš Urban.

Pozorište „Kostolanji Deže“
premijera

Slične vesti

Najnovije

07:52

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.
13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.