Ugrás a tartalomra

Izložba zanatskih radova u Srbobranu

2019.01.20
18:39
Forrás
Pannon RTV
Upotrebni predmeti i zanatski radovi preko trideset vojvođanskih umetnika predstavljeni su u Srbobranu, u okviru putujuće izložbe.

U biblioteci u Srborbanu će od 19 januara do 5 februara biti predstavljeno 84 radova 34 stvaraoca iz Vojvodine. Srbobran je treća stanica izložbe narodnih zanata u organizaciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Mađara i Kuće tradicije.

Na izložbi može da se primeti da su stari zanati i izrada upotrebnih predmeta postavljeni u prvi plan, rekla je Čila Važonji, saradnica Zavoda za kulturu vojvođanskih Mađara. Ona je rekla da su upotrebni predmeti na određeni način ukrašeni, ako i ne figurativno ili motivima, onda je lepota u razmerama predmeta ili ga materijal čini lepim. Dakle, današnji stvaraoci nastoje da naprave predmete koji se baziraju na tradiciji, oni koriste tradicionalne motive i tehnike, a istovremeno se uklapaju u današnji savremeni svakodnevni život.

Srbobran
izložba

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.