Ugrás a tartalomra

Otvoren Info centar Turističke organizacije Vojvodine

2019.01.21
20:32
2019.01.21
20:41
Forrás
Pannon RTV
Centar obuhvata i promoviše turističku ponudu sa čitavog prostora Vojvodine.

Izgradnju centra finansirala je pokrajinska Vlada, a opremanje je finansiralo republičko Ministarstvo za turizam. Savremena oprema, digitalna mreža puteva, aplikacije za mobilne telefona, brošure sa informacijama i detaljnim turističkim informacijama vezanim za svaku opštinu – sve to dočekuje turiste u novosadskom Info centru.

„Pored brošura, promotivnih filmova, mobilne aplikacije, posetiocima će u njemu biti dostupan i digitalni vodič kroz turizam AP Vojvodine, koji smo izradili u toku prošle godine u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom" rekla je Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine.

Predsednik Vlade Pokrajine naglasio je da je udvostručen budžet Sekretarijata za turizam. U Vojvodini planiraju nova ulaganja i razvojne projekte u oblasti turizma.

„Moramo mnogo više da radimo, i lokalne samouprave, i pokrajinska Vlada i svi zajedno da promovišemo naše sadržaje i kada je reč o Paliću i kada je reč o Gornjem Podunavlju, o Fruškoj gori, i kada je reč o verskom  turizmu, i kongresnom, i nautičkom turizmu, i kada je reč o sadržajima koje nudi grad Novi Sad koji se postavio  u centar kulturnih i drugih dešavanja" rekao je Igor Mirović, predsednik Vlade Vojvodine.

U glavnom gradu Pokrajine i do sada je postojao turistički informativni centar, ali se odnosio samo na Novi Sad i okolinu, kada je reč o informacijama. Info centar sada obuhvata celokupan prostor Vojvodine.

U 2018. godini, u prvih 11 meseci za 14,6 odsto je porastao broj turista u Vojvodini, u odnosu na prethodnu godinu, dok je broj noćenja na prostoru Vojvodine porastao za 17,5 odsto.

Novi Sad

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.