Ugrás a tartalomra

Temerinski vozači na zadnjem sedištu

2019.02.09
14:21
2019.02.24
01:26
Forrás
Pannon RTV
Savet za bezbednost saobraćaja opštine Temerin u kafićima prezentovao posledice vožnje u pijanom stanju.

Gosti u temerinskim kafićima su imali mogićnost isprobati naočare za simulaciju alkoholisanosti, takozvane “pijane naočare”.

“Odlična je prezentacija. Ja sam ubeđeni antialkoholista i smatram da je ovo brilijantna ideja. Bio je užasan osećaj, nisam mogao ništa da uradim, jedva sam otključao bravu“ rekao je Darko Latković iz Temerina.

Pored naočara za simulaciju niskog, srednjeg i visokog nivoa alkoholisanosti, gosti u kafićima su mogli da duvaju u alkometar, nakon čega su informisani o adekvatnim kaznenim merama za određeni nivo alkoholisanosti.

Prema podacima Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Temerin, većina saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom u proteklih 20 godina u temerinskoj opštini se desila u noćnim satima tokom petka i subote.

“Od ponoći do šest sati ujutru kada je najmanji saobraćaj na putevima, desi se najviše smtnih nezgoda na teritoriji opštine. Većina žrtava su starosti između 15 i 30 godina, znači mladi. Sve smo uzeli u obzir, noć, mladi u saobraćaju i vikend, pa smo smatrali da moramo nešto da uradimo“ navodi predsednik saveta Dragan Bjeljac.

Akcija “Kaznena karta” se sprovodi u okviru kampanje “Um na drum” Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

“Alkohol i tema koju danas predstavljamo su veoma važni. Ako posmatramo sve saobračajne nesreće, kod svake osme sa smrtnim ishodom jedan od uzroka je konzumiranje alkohola, koje uveliko doprinosi saobraćajnim nezgodama“ rekao je Tomislav Petrović saradnik Agencije.

U narednim mesecima aktivisti Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Temerin nastavljaju sa posetama lokalnih kafića kako bi skrenuli pažnju na opasnost od vožnje u pijanom stanju.

Vozači

Najnovije

16:37, Frissítve: 16:51

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.