Ugrás a tartalomra

Rešenje za problem poreza u Kanjiži

2019.02.12
17:43
Forrás
Pannon RTV
Oko dvestotine zainteresovanih treba da predaju svoje žalbe odeljenju za poreze ili u mesnim zajednicama. Ispravni podaci biće uneti u novu bazu podataka.

U isto vreme poresko opterećenje ostaće na nivou 2017. godine.

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Kanjiža veliku raspravu izazvala su rešenja na osnovu kojih su za pojedine poljoprivredne proizvođače poreska opterećenja desetostruko uvećana. Ede Sarapka, potpredsednik Skupštine opštine Kanjiža kaže da trenutno  baza podataka poreske službe prolazi kroz promene, i da će svaki podatak sada biti unet u novu bazu podataka na nivou države. Tokom promena, pojedine poljoprivredne oranice označene su kao građevinsko zemljište, za koje je znatno viši iznos poreza na imovinu. Lokalna amouprava Kanjiže zbog toga moli one koji su pogođeni ovim promenama da do 28. februara predaju žalbe u odeljenje poreske administracije u Gradskoj kući ili u svojim mesnim zajednicama. Na taj način ispravni podaci će biti uneti u novu bazu podataka, dok će poresko opterećenje ostati na nivou iz 2017. godine.

„Oni koji su dobili uvećane iznose poreza, sa poreskim rešenjem treba da se jave rukovodiocu opštinske poreske administracije gde ispod jednog obrasca treba da se napišu da izjavljuju da imovinu koja je označena za građevinsko zemljište koriste isključivo u poljoprivredne svrhe, dakle kao oranice. Na osnovu toga poreska administracija može da donese novo rešenje na osnovu kojeg na stari prihvaćeni način i stari iznos treba da plate građani" kaže Ede Sarapka, potpredsednik Skupštine opštine Kanjiža.

Kanjiža
Ede Sarapka
porez

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.