Ugrás a tartalomra

Sveti Valentin – praznik zaljubljenih

2019.02.14
21:14
Forrás
Pannon RTV
U cvećarama u Senti najpopularniji su bili buketi od rezanih crvenih ruža. Restorani su ceo dan otvoreni očekujući zaljubljene koji slave.

Cvećari se već danima pripremaju za dan Svetog Valentina, jer iskustvo pokazuje da je uz Međunarodni dana žena, ovo drugi popularni praznik kada muškarci poklanjaju cveće svojim draganama.

Običaj je da za Svetog Valentina zaljubljeni daruju jedno drugo. Zato nije neobično da je već u prepodnevnim časovima u cvećarama nestalo rezano cveće i strukovi u kutijama.

Cvećari nastoje svake godine da kupcima pruže  novu i zanimljivu ponudu.

„U svakom slučaju crvena ruža je danas u  glavnoj ulozi. Kupcima stoje na raspolaganju veoma lepi buketi i gotove dekoracije. Imamo lepe kutije, korpice, različite ukrase, slatkiše,  sa različitim dodacima" kaže Tunde Zaboš Lendvai, cvećarka, Senta.

Većina ugostiteljskih lokala radi produženo radno vreme, a u ponudu su uneli razne egzotične i slatke ukuse.

„Ove godine smo pripremili tri izuzetna jela i jedan desert. Ova jela još nisu bila na našem jelovniku, i pokušali smo da napravimo nešto novo. Nešto voćno, neku fantaziju, nešto što je pomalo egzotično, a kako na dan ljubavi afrodizijaci imaju veliku ulogu, pokušali smo i takva jela da napravimo" kaže Anamaria Virag, glavna kuvarica, Senta.
Današnji dan je lepa prilike da sa nekom malom pažnjom učinimo radost dragoj osobi, zato vredi i isprobati restoransku ponudu makar u krugu romantične, intimne večere.

Sveti Valentin
Senta

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.