Ugrás a tartalomra

Ostavka slovenačkog poslanika zbog krađe sendviča

2019.02.16
11:58
Forrás
Euronews, index.hu
Nakon krađe sendviča iz prodavnice u Ljubljani, poslanik u slovenačkom parlamentu dao ostavku.

Sam Darij Krajčić je izneo slučaj na sastanku odbora. Rekao je da ga zaposleni u prodavnici par minuta nisu promećivali, zato je odlučio da isproba da li će ga uhvatiti. Dodao je da je želeo da ga uhvate jer bi to pokazalo kako sistem funkcioniše.

Prema izveštaju BBC-a, učesnici sastanka su se smejali ovom događaju, ali je dan kasnije lider njegove stranke osudio akciju poslanika. Nakon toga je Krajčić podneo ostavku, rekavši da je mu je žao zbog onoga što se dogodilo i žali što se prihvatio krađe, po njemu kao vida socijalnog eksperimenta.

Krajčić je preuzeo odgovornost i podneo je ostavku prema etičkim standardima stranke – izjavio je povodom ove situacije Brane Golubović, vođa frakcije Liste Marjan Šarec.

Slovenija
Ljubljana

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.