Ugrás a tartalomra

Besplatne pripreme na Poljoprivrednom fakultetu

2019.02.19
15:46
2019.02.19
16:26
Forrás
Pannon RTV
Predavanja su iz matematike, ekonomije, hemije i biologije, pripreme će biti na srpskom jeziku, ali prijemni može biti i na jeziku nacionalne manjine.

Na novosadskom Poljoprivrednom fakultetu organizovana je pripremna nastava za one učenike završnih razreda srednje škole, koji nakon mature žele da se upišu na ovu struku. Predavanja će držati iz četiri predmeta koja su na prijemnom ispitu: matematike, ekonomije, hemije i biologije. Pripremna nastava odvija se na srspkom jeziku, ali prijemni ispit može da se polaže na jeziku nacionalne manjine, tako i na mađarskom jeziku. Potrebno je samo kod prijave to i zahtevati, kaže Branislava Belić, zamenik dekana na fakultetu.

„Slično kao i ranijih godina Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu organizovaće besplatnu pripremu za prijemne ispite, za buduće studente fakulteta. Pripreme će se odvijati 16. i 23. marta, 3. i 20. aprila, kao i 1. juna. Pripremna predavanja održavamo iz četiri nastavna predmeta" rekla je Branislava Belić, zamenik dekana, Poljoprivredni fakultet Novi Sad.

Poljoprivredni fakultet
Branislava Belić
Novi Sad

Najnovije

14:09, Frissítve: 10:59

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.