Ugrás a tartalomra

Uspostavljen autobuski vozni red

2019.02.25
19:00
Forrás
Pannon RTV
Autobusi „Suboticatransa" ponovo saobraćaju po redu vožnje, ali zbog bolovanja vozača, problem još postoji na linijama prema prigradskim mestima.

Mnogi su čekali autobuse na stajalištima u ponedeljak pre podne. „Morali smo da se iskrcamo zbog nečega, ne znam zbog čega. Možda je bila tehnička greška. Inače, uglavnom sam zadovoljan. Idu po rasporedu, dakle može se rešiti. Ja retko putujem" kaže nam jedan od putnika.

Većina putnika kaže da su najpotrebniji bili autobusi koji prevoze učenike i radnike. Prema pojedinim informacijama vozači autobusa nastavljaju tihi protest zbog, kako smatraju, niskih zarada.

Proteklih dana situacija se znatno popravila – kaže Milan Vasović. Izvršni direktor za saobraćaj u javnom preduzću dodaje da imaju 144 vozača od kojih je prošle nedelje više od polovina bila na bolovanju. Ovog ponedeljka samo 32 vozača je ostalo na bolovanju.

„Autobusi danas saobraćaju kao radnim danom uz određene restrikcije koje smo morali zadržati zbog još uvek nedovoljnog broja vozača da se pokriju svi polasci, ali situacija je značajno drugačija, mnogo bolja, danas je manji broj vozača koji koriste bolovanje nego što je to bilo prošle sedmice" rekao je Milan Vasović, izvršni direktor za saobraćaj u JP „Suboticatrans".

Na linijama ka prigradskim naseljima ukinuto je šest autobusa. Promene se najviše odnose na linije 19, 23 i 28. Detaljne informacije mogu se naći na www.sutrans.rs internet stranici.

Subotica-trans

Najnovije

07:52

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.
13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.