Ugrás a tartalomra

Sijarto: Integracija Srbije u EU interes Mađarske i Evrope

2019.02.26
15:39
2019.02.26
17:38
Forrás
MTI
Ubrzana integracija Srbije interes je i Mađarske i Evrope, Mađarska će i dalje davati podršku Srbiji – izjavio je Peter Sijarto u Budimpešti.

Ministar spoljne ekonomije i spoljnih poslova Mađarske nastavio je razgovore sa Jadrankom Joksimović, ministarkom u Vladi Srbije zaduženom za evropsku integraciju, a u zajedničkom saopštenju naglasio je: u razgovorima o budućnosti EU jedno od najvažnijih činilaca je proširenje, ali na žalost u Uniji postoje značajna protivljenja u pogledu proširenja. Cilj Mađarske je jačanje EU, zbog toga su potrebne nove zemlje članice, a to su zemlje zapadnog Balkana, dodao je ministar, a prenosi MTI.

Resorna ministarka u Vladi Srbije je dodala: Mađarska je uvek i podržavala integracije Srbije u EU, što je značajno i zbog toga jer nisu sve zemlje članice Unije za proširenje. Važno je da pitanje proširenja ne bude ostavljeno po strani zbog izbora za Evropski parlament i  rasprave o budžetu EU za narednih nekoliko godina, dodala je Joksimović.

Peter Sijarto
Budimpešta
Jadranka Joksimović

Najnovije

15:27, Frissítve: 16:10

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.