Ugrás a tartalomra

Orban 15. marta govori ispred Nacionalnog muzeja

2019.03.04
22:43
2024.03.19
08:45
Forrás
MTI
Praznični govor za 15. mart, nacionalni praznik Viktor Orban, premijer Mađarske održaće u dvorištu Nacionalnog muzeja u Budimpešti.

Na spomen danu revolucije i borbe za slobodu 1848/49. godine, centralni program počeće u 9 ujutru ispred Parlamenta, kada će biti podignuta državna zastava Mađarske, javlja MTI.

Prazničnik će početi u dvorištu Nacionalnog muzeja u 10.30 časova u okviru kojeg  će i Viktor Orban izreći svoj govor.

Na praznični dan organizovani su celodnevni programi u muzejskom dvorištu i u budimskoj tvrđavi. U muzejskom dvorištu između ostalog biće organizovano učenje plesa, jahanje ponija, radionice ručnih radova, kao i koncerti narodne muzike. U muzeju u tvrđavi biće organizovane vođene istorijske ture i posete izložbama, dok u Varkert Bazaru posetioce će dočekivati koncertima i programima za decu.

U subotu, u zgradi Parlamenta biće slobodna poseta Svetoj Kruni, a povodom dana mađarske zastave i grba na Andraši ulici, između Oktogona i Trga Heroja biće razvučena 1848 metara duga nacionalna zastava. 

praznični govor
nacionalni praznik
Premijer Mađarske
Budimpešta

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.