Ugrás a tartalomra

Viši životni standard u Mađarskoj

2019.03.05
16:12
Forrás
MTI
Podaci o maloprodaji pokazuju da je većina građana Mađarske uspela da načini jedan korak više, i da je porastao životni standard Mađara – rekao je Laslo Đerđi.

Državni sekretar zadužen za privrednu strategiju i regulaciju pri Ministarstvu za inovacije i tehnologiju komentarisao je nove statističke podatke za državnu televiziju M1. Podaci iz prometa u  maloprodajnoj mreži za 5,4 odsto su viši od onih pre godinu dana. Privreda u 2018. godini beleži rast od 5 odsto, maloprodaja za 6 odsto, a zarade su rasle između 9 i 10 odsto – podsetio je.  

Na trgovinski promet u januaru povoljno je uticalo podizanje garantovane minimalne zarade početkom 2019. godine, potom širenje kruga pomoći porodicama sa decom, rekao je državni sekretar.

Mađarska
životni standard

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.