Ugrás a tartalomra

Konferencija pravnika Udruženja mađarskih pravnika u Vojvodini 

2019.03.09
17:36
2019.03.09
19:40
Forrás
Pannon RTV
Na konferenciju je stiglo preko 80 predavača i učesnika iz Mađarske, Transilvanije i Vojvodine. Celodnevno savetovanje se završava III. Balom mađarskih pravnika Vojvodine.

Na konferenciji pravnika bilo je reči o krivičnom pravu, deviznim zajmodavcima i Fejsbuku. Predsednik Suda u Kečkemetu Ferenc Bičkei pokrenuo je ozbiljnu temu i pravna pitanja deviznih zajmodavaca u Mađarskoj: “Stavovi su zakonski jasni. Sad su u toku   očajnički pokušaji od strane deviznih zajmodavaca, žrtava i advokata koji ih zastupaju.”

Predavanje advokata Julije Kiš iz Kluža imala je veoma aktuelnu temu, ona je govorila o društvenim medijima: “Korišćenje društvenih medija je danas veoma rasprostranjeno. Zbog toga se u mnogim slučajevima krši pravo na objavljenu sliku. Kakav stav imaju sudovi, kako se ophode javne ličnosti i obični ljudi sa ovom temom i ovakvim kršenjem prava.”

 

Predsednik Društva pravnika Mađarske Tamaš Šarkezi smatra da je važno da mađarski pravnici u Karpatskom basenu mogu da razmene mišljenja po pitanju pravne prakse: “Ovakav tip konferencije je zaista jedinstven, jer dolaze predavači iz svih krajeva – ne samo iz Mađarske, jer i predstavnik transilvanijskih pravnika drži predavanje, kao i predsednik Suda u Kečkemetu.”

Mihalj Njilaš, predsednik Udruženja mađarskih pravnika u Vojvodini (VMJE) je rekao da je zahvaljujući proporcionalnom zapošljavanju u javnom sektoru sve je više i više mogućnosti za mađarsku omladinu, koja je bira pravnu struku: “Mnogi studenti prava su postali članovi udruženja i to pokazuje da je jedan od naših glavnih ciljeva obezbediti naslednike, da u budućnosti što više mladih bira ovu struku. Ovo je veoma lepa i atraktivna struka.”

Konferencija se završava III. Balom mađarskih pravnika Vojvodine.

Konferencija
pravnik
Udruženje mađarskih pravnika u Vojvodini

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.