Ugrás a tartalomra

Palićki učenici i ekologija

2019.03.11
17:39
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
Učenici palićke osnovne škole uključili se svojim projektomu konkurs sa ciljem popularizacije zaštite životne sredine.

Škola "Miroslav Antić" Palića ekološim tablonima učestvuje na segedinskom konkursu. Školarci su pripremili šest plakata iz oblasti astronomije, te su obradili i temu savremenih i tradicionalnih kuća. Izložba je već predstavljena na pet lokacija u Subotici. Sačinjeni su i dnevnici na osnovu njih, a i plakate i dnevnike će ocenjivati žiri. Nagrađeni će imati priliku da idu na vredno putovanje.

Direktorka osnovne škole "Miroslav Antić" Marta Šereš kaže da u teoriji decu uče, a tako je i u planu i programu onome što je u praksi malo teže, selektivnom prikupljanju otpada, kompostiranju i ekologiji, štednji vode, zaštitom vazduha i tako dalje. "To je ono što mi učimo u teoriji, ali u praksi imamo šta još da učimo i prenesemo" – kaže direktorka.

Palićki učenici
ekologija
konkurs
zaštita životne sredine

Najnovije

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.