Ugrás a tartalomra

Oltarna slika vraća se u kapelu na Kalvariji

2019.03.15
20:12
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
Nakon gotovo tri meseca restauracije oltarska slika u kapeli na Kalvariji od Velikog petka biće vraćena na staro mesto.

Slika koja prikazuje Devicu Mariju u žalosti oštećena je još 1990. godine prilikom jedne provale. Žužana Pap Korhec, restaurator u Gradskom muzeju u Subotici kaže da na sreću slika nije pretrpela ozbiljna oštećenja, jer nisu stradali delovi platna od ključne važnosti.

Oltarna slika će na Veliki petak, 19. aprila biti vraćena na svoje mesto. Vraćanje slike ostvareno je kroz program prekogranične kulturne saradnje.

oltarna slika
Kalvarija

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.