Ugrás a tartalomra

Ipak bez godišnje registracije traktora u Srbiji

2019.03.23
20:44
Forrás
Pannon RTV
Ovo stoji u saopštenju ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića koje je poslato našoj redakciji, a povodom preregistracije traktora.

Ministar u saopštenju piše da će Vladi Srbije predložiti nove izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na osnovu kojih poljoprivredni proizvođači neće morati da preregistruju traktore i poljoprivredne mašine kojima su izdate trajne registracije i ubuduće ne trebaju obavljati godišnji tehnički pregled. Ministar unutrašnjih poslova Srbije dalje navodi da će predložiti da stare tablice i potvrde i dalje važe. Očekuje se da će odgovarajuće potvrde o tehničkoj ispravnosti i dalje biti potrebni, što je i do sada bila zakonska obaveza. Kao što smo ranije izvestili, od 3. aprila je trebala da počne primena odredbe Zakona o bezbednosti saobraćajana putevima, prema kojoj je obavezna preregistracija traktora i poljoprivrednih mašina. Ovo je sada opovrgnuto od strane ministra unutrašnjih poslova Srbije.

Slične vesti

Najnovije

07:52

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.
13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.