Ugrás a tartalomra

Ove godine završava se Y-krak

2019.03.24
12:24
2024.03.19
08:34
Forrás
RTV Pannon
Počele su pripreme za izgradnju poslednje deonice obilaznice autoputa oko Subotice izgradnjom nadvožnjaka kod Ljutova.

Od novembra kamioni ne bi trebali da prolaze centrom Subotice, već će granični prelaz Kelebija, industrijska zona i autoput biti direktno povezani.

Kamionima se prevozi pesak do nadvožnjaka koji se grade na severnom delu grada. Kod Kelebije se još ne radi, a meštani kažu da će im izgradnja ovog puta jako mnogo značiti jer im kamioni uništavaju put i proleću kroz naselje, prave buku i stoje na putevima i po 4 sata, jedva mogu kolima da dođu do grada.

Granični prelaz Kelebija je jako prometan, zbog zabrane kretanja kamiona tokom vikenda u Mađarskoj se svake nedelje gomilaju kamioni i ugrožavaju kretanje. Meštani kažu da su redovi tokom cele nedelje.

I centar Subotice je pun kamionima.

Šef održavanja Vojputa Laslo Juhas kaže da radovi mogu da okončaju do kraja godine, i da će otada Subotica moći da prodiše što se teretnog saobraćaja tiče. "To se odnosi i na onečišćenje vazduha iz auspuha, a znamo da kamioni koji prolaze kroz Suboticu uništavaju i puteve, kao i objekte" – dodaje Juhas.

Za sada je Somborski put povezan sa autoputem. Državni sekretar ministarstva građevine Imre Kern je govoreći za Pannon RTV kazao da će celokupan posao biti završen do kraja godine, te da će krajem godine Y-krak biti predat na korišćenje. Planira se da se u blizini granice izgradi jedan veći kružni tok.  

Subotica
Y-krak

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.