Ugrás a tartalomra

Započeli Kostolanjijevi dani u Subotici

2019.03.28
19:22
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
Danas je održano takmičenje u recitovanju u čitaonici subotičke Gradske biblioteke, na kojem učestvuju učenici osnovnih škola iz cele Vojvodine, pa čak i Mađarske.

Osim 40 učesnika takmičenja u recitovanju, na manifestaciji "Kostolanjijevi dani" nadmetalo se i sedam grupa srednjoškolaca svojim video-uradcima. Na osnovu odluke žirija je ovogodišnja pobednica takmičenja Imola Omerović sa Palića. Ona kaže da joj dobro idu te pomalo otužne recitacije, da ih ona više voli i bolje izvodi od onih sretnih.

Žiri nije imao lak posao, a član žirija je bio i Bela Kalo, nagrađivan glumac koji je kazao da je ovo umetnička vrsta koja je dosta subjektivna, jer nije sigurno da se jednima sviđa ono što i drugima.

Što se tiče video-uradaka, zainteresovani mogu da ih pogledaju na jutjube stranici subotičke Gradske biblioteke.

Kostolanjijevi dani
Subotica

Najnovije

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.