Ugrás a tartalomra

Popularne besplatne analize u Kanjiži

2019.04.08
17:49
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
Dom zdravlja u Kanjiži priključio se državnoj akciji Otvorenih vrata povodom Svetskog dana zdravlja putem besplatnih preventivnih pregleda.

Zainteresovani su mogli da bez zdravstvene knjižice odu na pregled uha, EKG, šećera u krvi te krvnog pritiska. Interesovanje je bilo veliko. Među korisnicima ove usluge bio je i Ferenc Balaž koji je u nedelju bio na besplatnom testiranjum, a u ponedeljak je pozvan da se vrati radi detaljnijeg pregleda. "Rezultat krvne slike je bio dobar. Hvala Bogu sve je u redu, imam samo problema sa srcem, a doktorka me je poslala na dodatne pretrage".

Akcija je započela u nedelju ujutro u 8 časova i u prvih sat vremena bilo je 67 pacijenata.

Direktorka Doma zdravlja Karolina Đolaj je rekla da je naglasak stavljen na prevenciju bolesti srca i nervnog sistema, a druga na prevenciju šećerne bolesti. Pored toga su vršili i kontrolu sluha, a mnogima je potrebno ispiranje uha ili dobiju uput kod otorinolaringologa – rekla je direktorka.

Kontrole su osim u središtu opštine bile na raspolaganju i u ostalih šest naselja.

Kanjiža
dom zdravlja
pregledi

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.