Ugrás a tartalomra

Očuvanje Ludaša i Palića

2019.04.10
21:13
Forrás
Pannon RTV
Danas je u Subotici održan sastanak vezan za projekat očuvanja jezera Palić i Ludaš.

Na današnjem sastanku posvećenom projektu očuvanja jezera Palić i Ludaš koji je održan u gradskoj kući u Subotici je u prvom redu bilo reči o mogućnostima i razvoju prečišćavanja otpadnih voda.

Na skupu su učestvovali stručnjaci, političari i drugi učesnici projekta. Dugoročni cilj projekta je da se pročiste jezerske vode, te da se razvija turizam u vidu dodate vrednosti. Prethodno su, u prvom koraku projekta nastojali da izlovom neautohtonih vrsta ribe poprave kvalitet voda. Program se realizuje zahvaljujući nemačkoj pomoći u visini 6,5 miliona evra tokom 3 godine. Osim izlova delovi projekta su i uređenje kanalizacione mreže Palića te razvoj prečistača.    

Ludaš
Palić
Bogdan Laban

Najnovije

14:09, Frissítve: 10:59

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.