Ugrás a tartalomra

Sve više turista u Senti

2019.04.10
22:35
2019.04.11
10:22
Forrás
Pannon RTV
U poslednje vreme se značajno povećao broj turista koji posećuju Sentu, za šest godina se broj noćenja šestostruko povećao.

U senćanskoj gradskoj kući održan je seminar o turizmu. Gosti se ne dive samo prirodnim lepotama grada, već je u tornju gradske kuće postavljena i izložba, a posetioci mogu da se dive i panorami i pogledu sa tornja.

Član gradskog veća zadužen za turizam Andraš Košicki iz Saveza vojvođanskih Mađara kaže da je pre oko sedam godina, kada su započeli posao na gradnji brenda Senćanske bitke, broj noćenja bio 5 hiljada. "Sada imamo 30 hiljada noćenja godišnje. To je čak i u procentima impozantan broj" – izjavio je Košicki.

Cilj projekta integralnog razvoja prirode i kulture Potisja Intereg IPA je da Turistička organizacija Vojvodine i lokalna samouprava županije Čongrad zajedno stvore prekograničnu turističku mrežu.

Direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović kaže da i Senta i drugi potiski gradovi i lokalne samouprave u Srbiji imaju mnogo toga da prikažu te da ih treba spojiti u projekat zajedničke turističke ture.

Prvenstveni cilj razvoja turizma je da ubuduće posetioci ne posete grad na samo jedno noćenje.

Senta
turizam

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.