Ugrás a tartalomra

Sajam zapošljavanja u Subotici

2019.04.12
13:43
Forrás
Pannon RTV
Do 14 časova traje Sajam zapošljavanja na kojem oko 40 poslodavaca nudi 700 radnih mesta.

Subotička filijala Nacionalne službe za zapošljavanje već po 41. put organizuje Sajam zapošljavanja koji se ovoga puta održava u atrijumu  hotela „Galerija". Većina poslodavaca ne traži radno iskustvo, ili određenu školsku spremu, ali se obe stvari smatraju prednošću.

U prvom redu traže se prodavci, vozači, administrativni radnici, asistenti ljudskih resursa, trgovački putnici, konobari, kuvari, mašinski i elektro inžinjeri, fabrički radnici, ali poslovi se nude i za osobe sa invaliditetom – rekla je Elvira Seči Erdman. Savetnica za zapošljavanje pri subotičkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje naglašava da u Severnobačkom okrugu trenutno ima oko oosam hiljada, a u Subotici 4.800 nezaposlenih lica. Naredni sajam zapošljavanja biće održan u Bačkoj Topoli, 17. maja.

„Sajam zapošljavanja je imao dobre rezultate prethodnih godina jer se ovako, na jednom mestu susreću ponuda i tražnja. Za nekoliko časova može se obaviti posredovanje za koje su inače potrebni dani, ili sedmice, poslodavcima, ali i nezaposlenima. Prethodnih godina ovakvi sajmovi su uvek bili uspešni, ako ne u tom trenutku, a ono u narednih šest meseci poslodavci bi angažovali one nezaposlene koji su se prijavili" kaže Elvira Seči Ermdan, savetnica za zapošljavanje, subotička filijala Nacionalne službe za zapošljavanje.

Sajam zapošljavanja
Subotica

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.