Ugrás a tartalomra

Uzbudljivo odbojkaško takmičenje u Kanjiži

2019.04.13
20:24
2019.04.13
20:33
Forrás
Pannon RTV
U organizaciji PU „Naši biseri" na teren je izašlo 77 predškolaca kako bi se otkrilo koje obdanište ima najbolju odbojkašku ekipu.

Među predškolcima u Kanjiži vladalo je veliko uzbuđenje jer je iz svakog opštinskog obdaništa po šestoro mališana stiglo na takmičenje iz odbojke. Igranje odbojke veoma je popularno među decom u obdaništu u opštini Kanjiža. Kako se igra objašnjava Levenete Kermeci, iz grupa Katice, obdanište „Maslačak", Kanjiža: „Loptu treba prebaciti preko mreže, i ako padne, onda nama ide poen, i mislim da idemo do 13, onda može da se uhvati lopta i odmah vrati".

Deca i vaspitačice pripremili su se za takmičenje. Ova igra, između ostalog, razvija spretnost ruku i elastičnost pokreta. „Učenje odbojke je proces. Od najranijeg uzrasta, u malim grupama nastojimo da deca zavole loptu, i da se igramo takvih igara u kojima koristimo loptu, da kada stignu u predškolski uzrast, da su samopuzdani u igri i usvoje pravila odbojke" kaže Monika Dognar, vaspitačica, obdanište „Suncokret", Horgoš.

Na takmičenju je pobedilo martonoško obdanište „Duga" i i njihova grupa „Csodabogarak", a drugi su „Beli sokoli" iz Kanjiže, dok su na trećem mestu Horgošani, njihovo obdanište „Suncokret" i tim „Munje".

Kanjiža
odbojka

Najnovije

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.