Ugrás a tartalomra

Ministri o zajedničkoj sednici vlada Mađarske i Srbije

2019.04.15
22:39
Forrás
Pannon RTV
Nakon bilateralnih sastanaka su ministri mađarske i srpske vlade dali izjave za Pannon radio-televiziju.

Ministri vlada Mađarske i Srbije Žolt Šemjen, Ivica Dačić, Nebojša Stefanović i Šandor Pinter dali su izjave Pannon RTV nakon bilateralnih sastanaka.

Ministar spoljni poslova Srbije Ivica Dačić je rekao da u Evropskoj uniji trenutno nema većeg prijatelja od Mađarske, te je dodao da se dobre mađarsko-srpske veze velikim delom duguju i mađarskoj nacionalnoj zajednici, koja predstavlja most između dve države.

Zamenik mađarskog premijera Žolt Šemjen je rekao da je veza Mađarske i Srbije dobitna za obe strane, te je dodao da su u svim životnim poljima veze između dve države uske.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je rekao da još nije ostvaren konkretan sporazum o ubrzavanju prekograničnog prelaza između Srbije i Mađarske, kao niti o produženju radnog vremena graničnih prelaza, te da će biti osnovana radna grupa radi rešavanja situacije.

Ministar unutrašnjih poslova Mađarske Šandor Pinter je rekao da ubrzavanje prekograničnog saobraćaja ne može da ide nauštrb bezbednosti. Dodao je da će se oformiti zajednička radna grupa koja će se pozabaviti načinom kako da se ubrza putnički i teretni saobraćaj, u prvom redu na graničnom prelazu Horgoš-Reske.

Mađarska
Srbija

Najnovije

14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.