Ugrás a tartalomra

Besplatan internet u novim autobusima u Novom Sadu

2019.04.19
16:07
2019.04.19
19:51
Forrás
Pannon RTV
Osam novih midi autobusa u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću, a za milijardu dinara biće nabavljeni autobusi na metan

Novi autobusi su za 50 odsto manje bučni, a gradsko rukovodstvo planira da ove godine kupi 50 ovakvih autobusa koji manje zagađuju okolinu.

Na autobuskoj stanici najbližoj studentskom gradu, vozila se zadržavaju nekoliko minuta. Prema prolećnom redu vožnje u Novom Sadu i okolini saobraća 197 autobusa. Polovina vozila koja se nalaze u vlasništvu Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća kupljena je proteklih godina. Novi autobusi su klimatizovani, sa niskom platformom, i rampom koja se spušta za invalide.

Za mame koje guraju kolica sa bebama, problem predstavljaju jedino stari tipovi autobusa. „Zavisi od okolnosti, kada stigne autobus sa visokim podom, u koji je teško ući sa kolicima sa bebom, to malo pravi problema, ali već smo navikli" kaže Danijela Stipanović, Novi Sad.

Autobusi koji saobraćaju Novim Sadom u proseku imaju 14 godina. Gradsko rukovodstvo planira da ove godine kupi 50 autobusa. U prvoj polovini godine vozni park biće proširen sa 21 vozilom. Trenutno očekuju dolazak osam novih midi autobusa. Vozila koja mogu da ponesu 38 putnika od jeseni će biti uključena u saobraćaj. „Raspisali smo tender za nabavku novih 13 solo autubusa, koji kao gorivo koriste CNG. Komprimovani prirodni gas pokreće i ovih osam midi buseva. Ovi autobusi su štedljivi i što se tiče troškova. Sa njihovom nabavkom obezbeđujemo frekventniji, bezbedniji i kvalitetniji prevoz u Novom Sadu i okolini" kaže Snežana Jaković, zadužena za odnose sa javnošću, Javno gradsko saobraćajno preduzeće.

Novi autobusi putnicima pružaju i uslugu bežičnog besplatnog interneta, a biće opremljeni i stalnim video nadzorom.

internet
autobus

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.