Ugrás a tartalomra

Problemi sa strujom na Kelebiji

2019.04.23
20:09
2019.04.23
20:20
Forrás
Pannon RTV
Zbog loših dalekovoda u pojedinim kućama na Kelebiji električna energija stalno varira, što može da dovede do ozbiljnog oštećenja uređaja.

Drveni stubovi dalekovoda su potpuno istrulili i predstavljaju i životnu opasnost za stanovnike u njihovoj okolini. Tokom snažnih udara vetra, građani sa strahom prolaze pored njih.

Meštani Kelebije još pre nekoliko sedmica prijavili su loše stanje stubova dalekovoda kod subotičke elektrodistribucije, ali se ništa nije promenilo. Preduzeće niti je reagovalo, niti je izašlo sa nekom informacijom.

„Ima mesec i više da smo prijavili da su prekinuto napajanje. Kada su izašli da poprave, rekli smo im da je više stubova u lošem stanju. Evo, i ovaj ispred nas je istrulio" kaže Piroška Vuković.

Tokom jakih udara vetra, stubovi se klate, a u kućama napon je veoma slab. „Struja u kući stalno varira, sijalice trepću. Dakle, neki problem i dalje postoji" kaže Stipan Vuković.

Meštani zbog toga traže od subotičke elektrodistribucije da reši ovaj problem jer zbog nestabilnog napona lako mogu da se pokvare uređaji za domaćinstvo, a istruleli stubovi da ugroze ljudske živote.

Kelebija
struja

Najnovije

07:52

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.