Ugrás a tartalomra

Pred Prvomajske praznike najviše se traži svinjsko meso

2019.04.30
16:06
2019.04.30
20:13
Forrás
Pannon RTV
U utorak ujutru na Mlečnoj pijaci u Subotici kupci su uglavnom pazarili meso, pre svega svinjsko, dok je pileće manje traženo.

Jene Andrašić je upravo kupio meso na subotičkoj Mlečnoj pijaci. Za sutrašnji Prvomajski uranak bira među izloženim, pre svega ga zanimaju pljeskavice i ćevapi. Slično kao i većina kupaca koja je danas kupovala meso. Iako je sutra Prvomajski praznik, to se ne oseća na prometu.

„Traži se pre svega svinjski kare, meso od vrata i buta. Svinjetina je sada traženija od piletine" kaže nam Ištvan Bokor, mesar, Subotica.

Cena vrata i karea se kreće između 400 i 460 dinara, u zavisnosti da li kupac traži sa kostima ili bez. Pileći batak staje 270 dinara za kilogram. Cene nisu menjane u odnosu na raniji period.

„Pred prvi maj kupuju se ćevapi, pljeskavica, roštiljska kobasica, kare, papci. Imamo bački ćevap sa slaninom za 520 dinara, ili običan ćevap za 490 dinara, a i pljeskavica je 490 dinara" kaže Tina Kovačić, mesar, Subotica.

Potražnja i za salatama je bila veća nego uobičajenim danima. „Traže se rotkvice, mladi luk i zelena salata. Slabo se uzima mladi peršun i šargarepa, iako im je cena niska, 80 dinara za vezu. Glavica salate je 50 dinara, toliko košta i veza rotkvica" kaže Ištvan Valković, proizvođač, Horgoš.

Za one koji iz nekog razloga pred praznike nisu mogli da pokupuju sve što im je potrebno, dobra vest je da će pojedine prodavnice na subotičkoj Mlečnoj pijaci biti otvorene i 1. maja.

 

prvomajski praznici
prvi maj
meso
potražnja
pijaca

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.