Ugrás a tartalomra

Sijarto: Nikada nije bio ovoliki ulog na izborima za EP

2019.05.09
13:11
2024.03.19
08:46
Forrás
MTI
Peter Sijarto je izjavio da izbori dolaze u pravi trenutak da se zaključi petogodišnji period koji je EU doneo brojne neprijatnosti i neuspehe.

Nikada još nije bio ovoliki ulog i ovakav značaj izbora za Evropski parlament kao što je to danas. Građani Evrope mogu da daju odgovore na istinska pitanja, a njihove odluke imaće uticaj na svakodnevni život – rekao je danas u Budimpešti mađarski ministar spoljne ekonomije i spoljne politike.

Peter Sijarto je objasnio da se izbori održavaju baš na vreme, jer je došao trenutak da se zaključi petogodišnji period koji je Evropskoj uniji doneo značajne neprijatnosti i neuspehe. Vreme je da se funkcionisanje Saveta Evrope postavi na novim osnovama, jer nikada nije imao slabije rezultate nego u prethodnom periodu – dodao je. 

Peter Sijarto
izbori za EP

Najnovije

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.