Ugrás a tartalomra

Ekonomski razvoj kao evropska prilika za nacionalni opstanak

2019.05.11
14:22
2019.05.17
23:20
Forrás
Pannon RTV
Sinoć u Bačkom Gradištu održan okrugli sto. Na predizbornoj kampanji je o izbornom učešću govorio poslanik u EP Andor Deli, poreklom iz Bečeja.

U Vojvodinu stižu paketi za glasanje koje je poslala Nacionalna izborna kancelarija. Birači koji su mađarski državljani, žive u inostranstvu a nemaju stalno prebivalište u jednoj od članica EU, na izborima za Evropski parlament mogu da glasaju putem pisma. Na ovaj način glasaće i Laslo Boroš: “To je naša dužnost prema mađarskom narodu, i mi smo Mađari, puno su nam pomagali i mi sad uzvraćamo.”

Andor Deli, poreklom iz Bečeja, od 2014. godine je član poslaničke grupe Fides-KDNP u Evropskom parlamentu i sada je među kandidatima. “Nadam se da će u narednom periodu biti mnogo spektakularnih stvari. Najavljeno je moguće pristupanje Srbije do 2025-e – onda stvarno ove naredne godine, godine narednog mandata biće one kada će se najviše raditi u cilju da se pristupanje zaista dogodi.”

Mađari u Vojvodini prvi put mogu pružiti podršku Mađarskoj svojim glasovima. Prema rečima Andora Delija, ako prisustvo Fides-KDNP u EP jača, manjinskm pravima će se davati veća važnost.

Bačko Gradište
Andor Deli

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.