Ugrás a tartalomra

Od ponedeljka moguće preuzimanje paketa za glasanje u stranim predstavništvima

2019.05.11
14:29
Forrás
MTI
Birači, koji nemaju adresu prebivališta ni u Mađarskoj niti u drugoj zemlji članici EU, od ponedeljka i samo lično mogu preuzeti pakete za glasanje u izabranim stranim predstavništvima.

Birači, koji nemaju adresu prebivališta ni u Mađarskoj niti u drugoj zemlji članici EU, na izboru za EP 26. maja mogu glasati putem pisma a preduslov za to bila je prijava na spisak do 2.maja.

Prilikom registracije za glasanje putem pisma, glasač je mogao birati poštansku isporuku paketa ili preuzimanje istog u stranom predstavništvu ili izabranom naselju u Mađarskoj. Prema registru Nacionalne izborne kancelarije (NIK) 30 hiljada njih je zatražilo lično preuzimanje paketa za glasanje.

Od 132 strana predstavništva samo u 12 izabranih ambasada je moguće preuzimanje paketa. U toku ove nedelje NIK je na njihove adrese prosledio pakete. Na adrese ovih 12 ambasada Nacionalna izborna kancelarija elektronskim putem šalje spisak birača koji su prilikom registracije izabrali lično preuzimanje glasačkog paketa.

Paket za glasanje može se preuzeti do 24. maja radnim danima i 26. maja u stranim predstavništvima, samo lično.

glasanje
izbori za EP

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.