Ugrás a tartalomra

U Bačkoj Topoli podeljeno preko 100 bebi paketa

2019.05.13
20:24
2019.05.13
20:30
Forrás
Pannon RTV
Poklone mađarske Vlade predala Katalin Novak državni sekretar Mađarske za porodicu i omladinu. Svečanost je održana u pozorišnoj sali Doma kulture u Bačkoj Topoli.

Mađarska političarka je u svom govoru naglasila da nastoje da se što više mađarske dece rodi u Karpatskom basenu.

Zahvaljujući inicijativama mađarske vlade dobro je imati decu – dodala je. Iznela je da je do sada 25 hiljada porodica tražilo podršku posredstvom programa „Pupčana vrpca", u iznosu od 43 hiljade forinti bebi obveznica i ukupno 64 hiljade forinti vrednosti materijalne pomoći.

U Vojvodini je do sada registrovano hiljadu ovakvih zahteva, rekla je.

Na ovom skupu porodice je pozdravio i Arpad Fremond, republički poslanik SVM-a. Među roditeljima više njih je naglasilo da im mnogo znači ova materijalna pomoć i ohrabrenje iz matične države.

paketi
bebe
Bačka Topola
Katalin Novak

Najnovije

07:52

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.