Ugrás a tartalomra

22 godine Evroregije DKMT

2019.05.19
00:14
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
Tri države: Srbija, Mađarska i Rumunija pre 22 godine formirale su Evroregiju Dunav-Kireš-Moriš-Tisa.

U rumunskom gradu Stara Beba u subotu su predstavnici tri regiona svečanom sednicom obeležili ovaj jubilej.

Na sastanku je bilo reči i o otvaranju graničnog prelaza Kubekhaza-Rabe, ali i o izgradnji železničke pruge Subotica-Bačalmaš-Baja. Na svečanosti su predate i pomen plakete svima koji su doprineli uspehu i razvoju saradnje kroz ostvarene projekte unutar Evroregiona DKMT.

Subotica, Tompa i Ašothalom priznanje su dobili zbog ostvarenja projekta „Opti-bike". Nagradu je preuzeo Akoš Ujhelji, član Gradskog veća zadužen za privredu. „Ovo je moderna, ekološka investicija, koja se ostvaruje u okviru projekta Interreg – IPA. Ukupan budžet projekta je 2,5 miliona evra. Od tog iznosa 85 odsto daje Evropska unija, 15 odsto partnerska naselja. Ima tri partnerska naselja u ovom projektu, Subotica, Ašothalom i Tompa."

Evroregija Dunav-Kriš-Moriš-Tisa

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.
15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.