Ugrás a tartalomra

“Srbija treba da se kreće brže od EU kako bi održala korak”

2019.05.20
19:04
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici prisustvovao je proslavi 30. godišnjice programa Žan Mone i novosadskim studentima održao predavanje na temu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

Srbija treba da se kreće brže od EU, da bi se pridružila i održala korak – rekao je danas u Novom Sadu Sem Fabrici, šef delegacije EU u Srbiji.

Program Žan Mone je akademski program koji podržava istraživanje Evropske unije i deo je programa Erasmus+. Takođe ima za cilj da stimuliše dijalog između akademskih i političkih aktera.

Sem Fabrici, šef delegacije EU u Srbiji: “U proteklih 10-15 godina bili smo svedoci ogromnog ekonomskog razvoja pojedinih azijskih zemalja i ove ekonomije u razvoju su i za nas novi izazovi. Zbog toga moramo nastaviti da se krećemo ako želimo i dalje da osiguravamo prosperitet, razvoj i funkcionalnu demokratiju. Znači i Evropska unija se ubrzano razvija, zato Srbija kao zemlja koja se pridružuje, mora se razvijati još brže kako bi održala korak sa EU i sa onim što je EU postigla dugi niz godina, kako bi postala deo sistema.”

Srbija
Evropska Unija

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.