Ugrás a tartalomra

Ištvan Pastor: Važno je da svi na vreme pošalju svoj glas

2019.05.23
12:16
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
Više od 70 hiljada ljudi iz Vojvodine prijavilo se da želi da iskoristi svoje pravo da glasa na mađarskim izborima za Evropski parlament.

Protekla dva meseca bila su u znaku priprema za izbore – naglasio je Ištvan Pastor. Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je dodao: izborni paketi-pisma stigli su na vreme. Skrenuo je pažnju na to da su izbori za EP u Mađarskoj izuzetno bitni i za dalje dobrosusedske odnose između Srbije i Mađarske, za što brže priključivanje Srbije Evropskoj uniji, kao i za doslednu politiku Viktora Orbana prema migrantima.

„Želeo bih sve da zamolim da ko još ima neispunjen lsitić kod kuće, negde na stolu, u ormanu, ili negde drugde, neka mu posveti nekoliko minuta i iskoristi svoje pravo da glasa. Želeo bih da zamolim i aktiviste koji su u poslednjih desetak dana načini nadčovečanske napore, da u naredna dva-tri dana, sve do subote posle podne obiđu ulice, i da obezbede da ni jedan neiskorišćen listić ne ostane. Birače molim da upozore jedan drugog, da zaista svi iskoristimo svoje pravo da glasamo. Važni su ovi izbori jer će u narednom periodu u značajnoj meri odlučivati o mađarskoj naciji, o mađarskoj zajednici, o budućnosti Mađarske, ali i Srbije" rekao je Ištvan Pastor, predsednik, SVM. 

Ištvan Pastor
mađarski izbori
Vojvodina
Savez vojvođanskih Mađara
SVM

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.