Ugrás a tartalomra

Predstavljena knjiga o Paulinumu

2019.05.24
19:59
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
Biskupijska klasična gimnazija i učenički dom održali su predstavljanje knjige u četvrtak uveče.

Promocija knjige o Paulinumu od 1962. godine do današnjjih dana održana je u čitaonici Gradske biblioteke. Na predstavljanju su čitani delovi iz knjige, a održan je i muzički program.

„Ovo je svečano, reprezentativno izdanje, veoma lepo. Najveća vrednost knjige je u tome što se u njoj nalaze originalni dokumenti. Dakle, dozvole za obrazovanje i vaspitanje od vatikanskog ministarstva, osim toga od državnih vlasti, tadašnje Jugoslavije, i to su veoma vredni dokumenti. Druga vrednost je da se svi tabloi nalaze u knjizi" rekao je Jožef Mioč, direktor, Biskupijska klasična gimanzija i učenički dom Paulinum, Subotica.

knjiga
Biskupijska klasična gimnazija

Najnovije

14:52, Frissítve: 14:59

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.