Ugrás a tartalomra

Izborna informativna služba može se pozvati i tokom vikenda

2019.05.25
13:42
Forrás
MTI
Telefonska linija Izborne informativne službe je otvorena i u toku izbora mađarskih poslanika u Evropski parlament. Birači mogu dobiti odgovore na sva pitanja u vezi glasanja u nedelju.

Izborna informativna služba pomaže zainteresovanima oko izbora, vezano za pravna, administrativna, IT, finansijska kao i pitanja servisa podataka. Oni informišu birače i izabrane organizacije koji im se obraćaju, o izbornom zakonodavstvu EP-a i daju inforacije potrebne za ostvarivanje prava glasa. Takođe informišu o organima koji su uključeni u izborni proces i raspoloživim pravnim sredstvima. U Centralnoj izbornoj informativnoj službi u ulici Ustava u Budimpešti, telefonska linija +36-1-795-3310 biće otvorena za pozive u nedelju, na dan izbora od 6 sati ujutru do 19 uveče. Do sada su pitanja uglavnom bila postavljena u vezi mogućnosti registracije prekograničnih mađarskih državljana, preregistracije i glasanja u stranim predstavništvima. Od nedelje se očekuje da će birači najčešće postavljati pitanja, na kom biračkom mestu mogu da glasaju.

izbori za EP

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.