Ugrás a tartalomra

Po prvi put i vojvođanski birači glasaju za Evropski parlament

2019.05.26
12:44
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
Za 21 poslanika u EP glasa se za listu jedne od devet partija, odnosno koalicija.

Na broju 1. nalazi se MSZP-Párbeszéd (Socijalistička partija Mađarske i Dijalog), na drugom mestu je „Magyar Kétfarkú Kutyapárt" (Stranka dvorepog psa Mađarske). Na broju tri je „Jobbik Magyarországért Mozgalom" (Pokret Jobika za Mađarsku).

Na broju 4. je Fidesz-KDNP (Fides-HDNP), i na ovoj listi nalazi se i Vojvođanin Andor Deli. Na broju 5. je „Momentum Mozgalom" (Momentum pokret). Njih na 6. mestu sledi „Demokratikus Koalíció" (Demokratska koalicija). Na 7. mestu je „Mi Hazánk Mozgalom" (Pokret naša domovina), na 8. mestu je „Munkáspárt" (Radnička partija) a na 9. mestu je LMP (Politika može biti i drugačija).

Mandate može da dobije stranka koje pređe prag od pet odsto. Mandati se raspoređuju kandidatima na osnovu redosleda  prijavljenog na listi.

Prvi nezvanični rezultati biće objavljeni oko 23 časa na internet stranici  Nacionalnne izborne kancelarije www.valasztas.hu  nakon što se u nekoliko država Unije završe izbori.

vojvođanski
birači
glasaju

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.