Ugrás a tartalomra

Tamaš Deuč: Proces priključenja Srbije EU brzinom puža

2019.05.26
23:37
2019.05.26
23:47
Forrás
Pannon RTV
U procesu priključenja Srbije Evropskoj unije izgubljeno je proteklih pet godina.

Ovo je izjavio Tamaš Deuč, u Budimpešti dok se  iščekuju rezultati izbora na skupu Fidesa-HDNP. Poslanik Evropskog parlamenta ovako je izneo svoj stav: pogrešna je bila politika koja je u proteklom periodu isključila zemlje zapadnog Balkana, a za proces priključenja Srbije EU ocenio je da teče puževskom brzinom. Tamaš Deuč je dodao: Fides-HDNP i premijer Mađarske su borbeni zagovornici  ideje o proširenju EU.

„Evropska unija treba da se presabere ukoliko želi da bude institucija mira stabilne Evrope, i to ispravno želi, onda mi to u potpunosti podržavamo da se što pre ostvari kako bi se što pre ostvarilo proširenje Evropske unije na zapadnom Balkanu. U okviru toga Srbija prva treba da bude članica Unije. To je ujedno i interes naše nacionalne politike" rekao je Tamaš Deuč, poslanik EP (Fides HDNP).

Tamaš Deuč
izbori za EP

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.