Ugrás a tartalomra

I poslanik iz Vojvodine u Evropskom parlamentu

2019.05.26
23:47
Forrás
Pannon RTV
U liku Andora Delija, u EP biće i poslanik koji je poreklom vojvođanski Mađar. Poslaniku sa liste Fides-HDNP ovo je drugi mandat u Briselu.

Andor Deli zahvalio se biračima iz Mađarske i izvan granica što su osetili i razumeli smisao ovih izbora. To potvrđuje i činjenica da je izlaznost bila na istorijskom rekordu.

„Smatram da imam tri glavna zadatka. U prvom redu da učestvujem u odbrani mađarskih interesa, prava nacionalnih manjina i priključenju Srbije EU. Time sam se bavio i u proteklih pet godina, i ukoliko i konačni rezultati to omoguće, želeo bih svoj posao u narednom periodu nastavim u tom pravcu" rekao je Andor Deli, poslanik EP (Fides-HDNP).

Andor Deli
izbori za EP

Slične vesti

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.