Ugrás a tartalomra

U Subotici održano takmičenje učenika tehničkih škola

2019.05.29
19:34
2019.05.29
19:42
Forrás
Pannon RTV
Upriličeno predstavljanje radova učenika tehničkih srednjih škola, Više tehničke škole te potencijalnih poslodavaca.

Visoka tehnička škola strukovnih studija organizovala je prezentaciju mogućnosti daljeg školovanja i potencijalnog zapošljavanja za srednjoškolce metalskih struka iz Vojvodine. Ovu manifestaciju podržao je generalni konzulat Republike Mađarske u Subotici.

Predstavili su se uglavnom učenici završnih razreda koji su predstavili svoje diplomske radove, ali su se prijavili i učenici trećih razreda.

Glavni kordinator Susreta srednjoškolskih učenika tehničkih škola Vojvodine Imre Nemedi kaže da su učesnici predstavili ono čime se u srednjim školama bave i čime su se bavili u proteklom periodu, dok učenici četvrtih razreda uglavnom donose svoje stručne radove.

Najboljima sleduju vredne nagrade, između ostalih i vaučeri na 10 hiljada dinara koji se mogu uložiti na ime upisa na Visoku tehničku školu u Subotici.

Susret se po treći put organizuje, a ove godine je učestvovalo 32 učenika iz Subotice, Kanjiže, Bečeja i Ade. Konzul Republike Mađarske u Subotici Serena Gombar kaže da je mađarska naučna kultura sve poznatija u svetu, a da ova manifestacija populariše i nastavak studija na rodnoj grudi.

takmičenje

Najnovije

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.