Ugrás a tartalomra

Balint Pastor: Pomoć mađarske Vlade svakodnevno prisutna

2019.06.03
16:37
2019.06.03
16:57
Forrás
Pannon RTV
Pored spremnosti Vlade Mađarske, bio je potreban i snažan predstavnik interesa vojvođanskih Mađara. To smo dobili u vidu SVM-a, dodao je.

To što će mađarski Parlament izglasati da 2020. godina bude godina nacionalne sloge je važan  simbolički čin. Mađarska Vlada, ipak, ne razmišlja samo u simboličkim kategorijama, nego obezbeđuje pomoć koja se svakodnevno primetna – rekao je Balint Pastor, za Subotički mađarski radio.

Republički poslanik SVM-a je govorio na Danu nacionalne sloge u lokalnoj samoupravi opštine Ferencvaroš u Budimpešti. Rekao je: uspeh mađarske nacionalne politike je u tome što od najmlađeg do najstarijeg,  podržava svakog Mađara van granica kroz programe bebi obveznica, finansiranja obdaništa, stipendija, povereništva ruralnog razvoja i kroz program razvoja privrede. Da bi se taj sistem pomoć ostvario, osim spremnosti mađarske Valde, bio je potreban i snažan predstavnik interesa vojvođanskih Mađara, što je dobijeno u vidu Saveza vojvođanskih Mađara – dodao je političar.

„U protekle tri godine u ostvarivanju nacionalne politike možemo da govorimo o pomoći od 38,2 milijarde forinti kroz sistem podrške Fondacije Prosperitati. To je generisalo 75 milijarde forinti ulaganja. Sve to je moglo biti ostvareno jer smo mi kod kuće izradili konkretne planove koji su neophodni za jačanje vojvođanskih Mađara i privredno osnaživanje" rekao je Balint Pastor, republički poslanik, SVM.

Balint Pastor
mađarska vlada

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.