Ugrás a tartalomra

Ambasadorka mađarske Državne opere u subotičkoj Muzičkoj školi

2019.06.06
19:19
Zainteresovani za upis na segedinski Muzički fakultet dobili su danas pomoć od šefice katedre Marie Temeši.

Maria Temeši, ambasadorka mađarske Državne opere je danas bila gost subotičke Muzičke škole. Održala je predavanje, te je učenicima koji se spremaju za upis na solo pevanje na Muzički fakultet u Segedinu održala master-kurs.

Mađarska Državna opera poseduje službu "ambasadora", koja je besplatna. Mladi umetnici po potrebi mogu tražiti savete za dalji razvoj. Maria Temeši od 1997. godine vodi katedru solo pevanja Muzičkog fakultera u Segedinu. Za sebe kaže da je 37 godina u struci, od toga 23 i podučava. Odlazi u stručne muzičke škole, drži DVD prezentacije sa svojim objašnjenjima opera, te drži master klase.

Program ambasadora mađarske Državne opere je pokrenut 2014. godine u sklopu kojeg oko 30 operskih pevača, solo pevača i umetnika baleta drže predavanja deci mladima i odraslima.   

Muzička škola Subotica

Najnovije

14:09, Frissítve: 14:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.